Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. augusztus 30., kedd

A közmunka béréről

A közfoglalkoztatásról és a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó, valamint egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CVI. törvény alapján a Kormány hozott egy rendeletet (170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet), melyben megállapította a közmunka bérét, s a közmunka garantált bérét. Ez utóbbi azoknak jár, akiket legalább középfokú iskolai végzettséghez, szakképesítéshez kötött munkakörben dolgoztatnak.
A rendelet szerint a közmunka bére:
- havibér esetén 57.000 Ft,
- hetibér esetén 13.120 Ft,
- napibér esetén 2.624 Ft.
Teljesítménybér esetén a fenti összegeket a közmunkás csak teljes munkaidő és a teljesítmény százszázalékos teljesítése után kapja meg.
A közmunka garantált bérénél némileg magasabbak ezek az összegek:
- havibér esetén 78.000 forint,
- hetibér esetén 17.950 forint,
- napibér esetén 3.590 forint.

A törvény további feltételt fűz a közfoglalkoztatási garantált bér összegéhez: ezek szerint a közfoglalkoztatási garantált bérnek el kell érnie a közfoglalkoztatást közvetlenül megelőzően folyósított álláskeresési járadék, illetve a foglalkoztatást helyettesítő támogatás havi összegét, de a közfoglalkoztatottat megillető munkabér a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér összegét csak többletteljesítés esetén haladhatja meg.

A további részletek a fenti rendeletben olvashatóak, a rendelet hatálya a 2011. szeptember 1-je után létesített közfoglalkoztatási jogviszonyokra terjed ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.