Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. november 24., csütörtök

Cikkajánló: Kell-e nyelvvizsga a karrierhez?

A téma szomorúan aktuális: most van a Parlament előtt a szakképzésről szóló törvényjavaslat, melyben megszüntetnék az eddigi gyakorlatot; eddig ugyanis a cégek a kötelezően befizetendő szakképzési hozzájárulás egy részét munkavállalóik képzésére költhették. A jövőben nem lesz meg erre a lehetőség, hanem központilag osztanák el a szakképzésre szánható összeget. Nagyon sokan választották a nyelvoktatást a lehetőségek közül, így sok munkavállalónak biztosították az ingyenes nyelvoktatást (sok helyen annyira fontosnak tartották a nyelvi képzést, hogy munkaidőben tanulhattak a dolgozók.) Ha valóban elfogadják a törvényt, akkor ez a kapu bezárul.

Hadd tegyek egy személyes kitérőt is. A mi családunkat igen érzékenyen fogja érinteni; a férjem vállalkozóként nyelvoktatásból él, s tanít olyan cégeknél is, melyek az eddigi lehetőséget kihasználva adtak megbízást a férjemet (is) foglalkoztató nyelviskolának.

Az ajánlott cikk ugyan nem egészen erről szól, hanem arról a sokunk által is ismert jelenségről, hogy egy középfokú nyelvvizsgával lezárt nyelvtanulás hogy veszik el az idő folyamán, s mit lehet tenni, hogy a legtöbb munkakör betöltéséhez szükséges nyelvtudást szinten tartsuk. Érdemes elolvasni, én végig bólogattam olvasás közben, annyira ismerős volt a folyamat; sajnos, hogy a hírek szerint a továbbképzésnek a fent leírt módja jövő évtől megszűnik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.