Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. december 5., hétfő

Napi hírek a munka világából

Új tagokkal bővült a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma Egyesület, mely arra a célra jött létre, hogy felhívja a munkáltatók figyelmét a hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatására. Az alapítás óta csatlakozott az Auchan, az IBM, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány és a Váltó-sáv Alapítvány is. Az egyesületnek csak olyan szervezetek lehetnek tagjai, melyek kimondottan antidiszkriminációs foglalkoztatási gyakorlatot folytatnak - írja a hrportal.hu.

Aláírták a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó megállapodást a kormánnyal a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseleti szervezetek. A megállapodásról szóló véleményeket a Rodin Kft. oldalán lehet olvasni.

S egy cikk a most zárult Család velem, karrier előttem! programról: a www.nokert.hu oldalon jelent meg. Az egy évig tartó projekt, mely három szervezet összefogásával valósult meg, céljául azt tűzte ki, hogy bebizonyítsa: igenis van helye a kisgyermekes munkavállalóknak is a munkaerőpiacon. Ehhez azonban megfelelő nyitottsággal kell rendelkezni; ebben kaptak segítséget a résztvevők, hiszen egy újbóli munkavállalásnál újra kell szervezni az életet, felborítani a bevált struktúrákat, s újmegoldásokat találni. A munkáltatók részéről pedig bátorság és kreativitás szükséges, hiszen egy problémásnak ítélt célcsoportnak kell megtalálni a helyét a szervezeti struktúrában. Ennek összeegyeztetésében nyújtott komplex segítséget ez a program.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.