Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. február 2., szerda

Ez vicc

Megnéztem, hogy milyen találatokat ad a Google a „női munka” kifejezésre. Nos, a legnépszerűbb kereső a következő tartalmat ítélte a leghasznosabbnak a kulcsszó szempontjából:

(forrás: http://www.viccesviccek.hu/, kategória: cigány viccek, avagy hogy lehet egy viccben mindjárt kisebbségen ütni egy jó nagyot)

Női munka

A cigány megkérdezi a munkaerőfelvételnél, hogy nem tudnának-e neki egy jó munkát ajánlani. Erre a munkaajánló azt mondja:
- Hát lenne egy kőműves munka...
Erre a cigány:
- Az nem jó, az női munka...
- Akkor mit szólna hozzá, ha bányában kellene dolgozni?
- Áhh, az is női munka!
- Akkor mit szólna házépítéshez?
- Az is női munka!
- Ugyan árulja már el miért mondja az ilyen kemény fizikai munkákra, hogy női munka, női munka?
- Azért, mert ezeket csinálja a k***a anyád!


Persze, nem kell messzire menő következtetéseket levonni ebből. De vajon meghaladja-e a vicc kategórát az, ahogy ma Magyarországon foglalkoznak a női munka kérdésével?

2 megjegyzés:

  1. Halvány tipp alapján a többi találat között szerepel még a női test előnyeit pénzzé tevő oldalból pár ezer, aztán annyi. Nem? Meg persze nem is túl korrekt politikailag, ha megkülönböztetés éri azokat a pozíciókat, amiket egyaránt elláthat férfi és nő is. Hiszen nincs női munka, csak MUNKA, amit adott esetben épp egy nő lát el. Vagy nem? ;))))))

    VálaszTörlés
  2. Ebben igazad van teljesen, de hogyan beszélhetnénk akkor a nők helyzetéről a munkaerőpiacon, ha már szavakban sem különböztetjük meg?

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.