Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. szeptember 22., csütörtök

Kiútprogram, avagy a legszegényebbek is segítséget kapnak vállalkozásuk beindításához

Mikrohitel, mentor, ingyenes segítség a könyvelésben –a másik oldalon pedig szerény anyagi körülmények közül érkező vállalkozó-jelöltek.
A mai, sokszor kilátástalannak tűnő munkaerőpiaci helyzetben ez a program segítséget nyújthat a legszegényebbeknek, hogy saját ötleteiket valósítsák meg, s ezzel legyenek életképesek a versenyszférában. A kezdeményezés hátterében ott van a bangladesi modell, azaz a Muhammad Junusz által kitalált mikrohitelezés, mely nagyon sokaknak segített. A Kiútprogram azonban nem teljesen ugyanaz; a szervezők igyekeztek a magyarországi viszonyokra alkalmazni azt a sokrétű segítséget, melyet a mentoráltaknak nyújtanak. Működési területük jelenleg a főváros VIII. kerülete, és a legszegényebb megye, Borsod-Abaúj – Zemplén.
Nézzétek meg a honlapjukat, az apró sikertörténeteket, érdemes!

9 megjegyzés:

  1. Kicsit utána kellene nézni a programnak. A működési költségéből nem csupán néhány tucat ember megsegítésére lenne mód. Arról nem beszélve, hogy az egész végóráit éli és szemrebbenés nélkül fogják otthagyni ügyfeleiket.

    VálaszTörlés
  2. (Ágnes vagyok)

    Nagyon érdekelne, hogy mi ennek a kilátásba helyezett borús jövőnek az alapja; én ennyit találtam a programról (több helyen megnéztem, de szívesen vennék további infókat.

    VálaszTörlés
  3. Nézz utána meddig tart a program, nézz utána mennyit keresnek a vezetők, nézz utána hány dolgozót rúgtak most ki (ebből hány cigány) és ha még mindig érdekel, akkor szívesen beszélgetek veled.

    VálaszTörlés
  4. (Ágnes vagyok)
    Szeretném, ha először Te írnád le, hogy milyen értesülések alapján írod ezeket.

    VálaszTörlés
  5. ÉN személy szerint roma vagyok és részt vettem a kiut program álltal nyújtott lehetőségben,de hogy el áruljak valamit ez nem kiut a mélyszegénységből hanem BEÚT. NEKIK KÖSZÖNHETŐEN SZEGÉNYEBB VAGYOK MINT VALAHA.IGAZ A MONDÁS HOGY MINDEN SZENTNEK MAGA FELE HÚZ A KEZE. NA RÁJUK EZ IGAZ....

    VálaszTörlés
  6. NEM TOM NEM KÉNEM EGYESEKNEK HAVONTA 800.000 FORINTOS FIZETÉST KI ÍRNIUK MAGUKNAK CSAK AZÉ MERT OTT ÜLNEK EGÉSZ NAP AZ IRODÁBA NEKIK KÖSZÖNHETŐEN SZINTE HAJLÉKTALAN LETTEM.ÉN MÁR SOHA TÖBBÉ NEM VENNÉK ILYEN PROGRAMBA RÉSZT......

    VálaszTörlés
  7. Örülnék, ha konkrétumokat is leírna; miért volt teljes kudarc a program az Ön számára?

    VálaszTörlés
  8. KONKRÉTUMOT NEM SZERETNÉK ÍRNI,DE PROBÁLJA KI ÖN IS.MINDENKI AKIKET ISMEREK HOGY CSINÁLTÁK EZT A VÁLLALKOZÁST MIND SZÓ SZERINT CSÖVES LETT.ÉS NEM EGY VAGY KÉT EMBER ÉLETÉRŐL VAN SZÓ ITT CSALÁDOKRÓL IS BESZÉLÜNK.

    VálaszTörlés
  9. Nem tartozom a célcsoportba, tehát nem tudom kipróbálni; azonban ez már a második olyan megjegyzés, amely nagyon lehúzza a kezdeményezést, viszont konkrétumokat nem árul el. Ezért érdekelt volna, hogy mi rejlik az egész hátterében.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.