Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. október 27., csütörtök

Cikkajánló: A főnöknek is lehet jó, ha nem járnak be az alkalmazottak

Immár sokadszor távmunka, ezúttal a munkáltatók szempontjából. Egy csomó előnyét felsorolják ennek a foglalkoztatási formának (csak a legutolsó bekezdésben, zárójelek között bújik meg az a néhány hátrány, mely visszatarthatja a munkáltatókat a bevezetésétől; bár azon elgondolkodtam, hogy vajon miért zavarja a munkáltatót, hogy távmunkás alkalmazottja pizsamában dolgozik? Végül is nem kell néznie.)
De térjünk vissza az előnyökre: hatékony formája lehet a munkanélküliség csökkentésének, ha a cégek tudnak élni vele, mert a munkahely fenntartásával kapcsolatos kiadások csökkenthetőek, a munkavállaló pedig lojálisabb lesz a céghez, mely lehetővé teszi számára ezt a munkavégzést, így produktivitása is esetleg nagyobb lesz – mindez pedig az adott cég versenyképességét növelheti.

Akit érdekel, hogy hogyan látja néhány munkáltató a távmunkát, illetve, hogy mennyire van elterjedve a forma nálunk, az olvassa el ezt a cikket. (Apropó, tud konkrét információkat az első bekezdésben említett projektekről? Nagyon érdekelne.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.