Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. április 11., hétfő

Cikkajánló: A női életpálya-modell problémái (hrportal.hu)

Az interjúban Ferenczi Andreát, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség alapítóját és elnökét kérdezi Vámos Éva a női munkáról. Érdemes elolvasni, mert néhány vonatkozásban új dolgokat mond (pl. a fiatalabb korban való szülést javasolja a fiatal korban történő karrierépítés helyett). Ami számomra meglepő volt, hogy jónak tartja az újonnan bevezetett, kizárólag nőknek járó kedvezményes nyugdíjazást (negyven év után), mivel így a nagymamák tudnak segíteni az unokák körül, vigyázni rájuk, míg az anya dolgozik, a jövő generációja számára azonban a minél tovább való dolgozást tartja járható útnak, mivel az állami nyugdíjra az elöregedés miatt már nemigen lehet támaszkodni.
Szóval, mire mi abba a korba érünk, addigra jobb, ha a gyerekeink már nagyszülőként nem számítanak ránk, vagy legalábbis nem önkéntes gyerekvigyázóként…

2 megjegyzés:

  1. Tényleg érdekes volt. Mondjuk a fiatal korban való gyerekvállalást nem tudom hogyan érti, egy 23 éves ugye nem nagyon tud mire építve gyereket vállalni.
    És egy nagy probléma az, hogy nehezen találnak párt maguknak a fiatalok, sokan ezért, és nem a karrier építés miatt nem vállalnak gyereket.

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, azért nem minden esetben írjuk mi szabadon életünk forgatókönyvét. El lehet határozni a korai (korábbi) gyermekvállalást, aztán nem biztos, hogy minden sikerül.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.