Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2011. március 17., csütörtök

Cikkajánló: Több gyerek születik-e a családi adózástól?

A hrportal-on jelent meg ez a cikk, ajánlom elolvasásra; szó van benne a munka és a családi élet összeegyeztetéséről, az utóbbi évek változásairól is.

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük!
    Ez egy nagyon jó kis cikk volt.
    Én még annyit azért hozzátennék, hogy sokszor elgondolkodtam már azon, hogy azért nem csak a pénzen és a társadalom hozzáállásán múlik az, hogy kevesebb gyerek születik, mint amennyit előzetesen terveznek a párok. Amikor megszületik az első gyerek, akkor derül ki valójában, hogy ez micsoda meló, és a rengeteg öröm mellett, nagyon sok lemondással jár. Ez is lehet az oka annak, hogy aztán már elgondolkodnak azon, hogy legyen-e még egy.

    VálaszTörlés
  2. Teljesen igazad van, de úgy gondolom, hogy egy támogató környezetben (szűkebb és tágabb értelemben vett környezet) könnyebb megbirkózni ezekkel a feladatokkal.

    VálaszTörlés
  3. Ebben igazad van. Csak ebben elég szkeptikus vagyok, hogy ez kialakul-e mostanában. Ehhez minimum évtizedek kellenek. És az utolsó utáni pillanatban vagyunk. A Ratkó-unokák most vannak szülőképes korban (35 körül átlagosan), ha ők nem szülnek gyereket, akkor elég nagy baj lesz.

    Az biztos, hogy önmagában az adókedvezmény miatt nem valószínű, hogy sokkal több gyerek lesz, inkább a már meglévő gyerekeknek lesz kicsit könnyebb, csak éppen ki tudja meddig...Ez a legnagyobb gond, az állandóság, a kiszámíthatóság totális hiánya. És amit az egyik kezével ad az állam, a másikkal elveszi. Az egyikkel segíti, a másikkal rombolja a családokat (lásd táppénz kérdése, azért eléggé sújtja majd a gyerekes családokat).

    VálaszTörlés
  4. Ha egyszer lesz hosszabb időm (legalább 3 óra!, haha) egyben, akkor erre is ki akarok majd térni, amit felvetettél: mennyire kiszámíthatatlan az, ahogy a családokat, acsaládoknak szánt juttatásokat kezelik - s hogy hat mindez a gyermekvállalási kedvre.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.